уторак, 03. јул 2018.

IAN STUART - ХЕРОЈ БЕЛЕ РАСЕТужна је али на жалост доказна чињеница да ако желите бити заиста цењени од стране покрета, чини се да прво морате заузети своје место у Валхали. Па и међу онима који су дали своје животе за циљ, врло је мало савремених "нациста" који су стекли епитет легенде. А они који јесу, тај придев су стекли највише због своје ноторности него резултата у практичној политици. Међу тим херојима нашег послератног покрета неколико се њих стварно издваја због својих идеала и крајњих резултата. На данашњи дан више је него очигледно да ћу говорити о Ian Stuart Donaldson-у, оснивачу бенда Skrewdriver и једне све-аријевске организације Крв и Част.

Пре десет година док сам радио на једном музичком пројекту, за који се слободно може рећи да је основа и инспирација био Иан Стјуарт, добио сам вест о његовој смрти. Као код свих трагичних речи које вас погоде лично, прво сам одбио да верујем да је то тачно. Покрет је, жао ми је што то кажем, био увек пун оних који су ширили лажне вести и оговарали друге. Али ускоро је било очигледно да је то истина, а ја сам, као и хиљаде националиста у целом белом свету, морао да прихватим да је један од наших идеолошких и организационих вођа или чак извор инспирације и водич, брутално одузет од нас. Иан Стјуарт је погинуо у саобраћајној несрећи која је имала све тајне знакове скривене руке ZOG-а, иако ништа није доказано, јер никада се ништа и не доказује у таквим и сличним случајима. Такав случај је лажирано самоубиство једног другог хероја нашег времена и цивилизације - Рудолфа Хеса.

Жалост се мешала са осећањима потпуног губитка и искреног очаја. Одузет нам је пријатељ у врхунцу своје животне снаге. Била је то лична трагедија. Политички друг који се налазио у центру ревитализације беле борбене омладине је отишао. То је била политичка катастрофа.

Туга је била стварна, а у борби са њом написао сам песму "Ода Иану" коју је извела шведска Barsarkarna а изашла за Ragnarok Records, А то је била прва у серији музичких почасти човеку који је више него било ко други исковао фразу "WP RnR"! Страх који је претио да нас све паралише показао се као неоснован. покрет је наставио да живи и без Иана, али у исто време и заједно са њим. Био је то нови осећај јединства, другарства и чврсте воље да се настави започети посао после смрти нашег "оца оснивача", а Крв и Част је опстао, проширио се и наставио даље. Од британског Скинхед феномена до светског покрета беле радикалне омладине. Сада, десет година након што смо изгубили Иана, његова организација је потпуно основана. Следбеника је читава легија. И поред туге ипак је време радовања. Он није живео и узалуд и дао свој живот низашта. У част његовог рада и велике жртве на овај дан га се сећамо, неки од нас што су га познавали присећају се драгих успомена, а сви заједно слушамо бесмртни музички дар који је оставио својим белим људима. Ојачани његовом жртвом и инспирисани његовим наслеђем.

У Ианову част остављамо тугу иза и настављамо борбу - сутра, прекосутра и заувек. Заборављамо ситне свађе и личне разлике, гурамо на страну вечне профитере, лажове и јадне "поп" звезде који су покушавали и увек ће покушавати да злоупотребе његово име и добру вољу због својих патетичних сујета, а у исто време остајемо доследни радикалној поруци коју нам је дао Иан Стјуарт Доналдсон, а коју истински хероји носе у себи - ЖИВЕЛА ПОБЕДА!

ПО СВАКУ ЦЕНУ!

Max Hammer