субота, 26. март 2016.

Интервју Крв и Част Француска

За почетак желимо да вас поздравимо и да вам пожелимо добродошлицу на слободу!


1. Реците нам када сте ухапшени и због чега?

Тројица наших чланова и један бивши супортер ухапшени су 22. маја 2014. од стране 44 специјална полицајца (GIGN на Француском). Наређење за наше хапшење издао је министар унутрашњих послова и шеф антитерористичке јединице у Паризу. Буђење у 06:00 ујутро је јако тешко ха ха. 
Оптужени смо за: Удружени криминал, организовање борбене групе, посједовање оружија, угрожавања околине, напад на приватни посјед (кућа од једног локалног антифашисте је нападнута молотовљевим коктелима) и за ширење расне и вјерске мржње. На испитивању смо били укупно 96 сати (то је вријеме којим се саслушавају терористи) ја и пријатељ смо се држали кодекса части, док су остала двојица преговарала са полицијом и гледаи да избјегну 10 година затвора колико нам је претило у том тренутку. На крају смо у затвору остали ја и мој саборац док су остала двојица пуштена на слободу. Поред њех још су неки пали на испиту части и то нас је много разочарало.

2. Колико сте времена провели у затвору?


Након 10 мјесеци истраге наша пресуда је донешена 22. маја 2015. године (годину дана након хапшења). Мој пријатељ је добио 20 мјесеци затвора а ја сам осуђен на 30 мјесеци затвора. У Француској има закон који вам смањује казну ако сте примјеран затвореник, тако да је мој саборац одлежао 13 мјесеци а ја 22 мјесеца због примјерног понашања. Морамо признати да смо имали доста среће, имали смо и доброг адвоката који је одрадио велики посао. Успио је оборити 4 најтеже оптужбе због недостатка доказа. 


Полиција спроводи ухапшене С18 активисте

 

3. Какво је стање са Крв и Част у Француској?


У Француској су активне две дивизије, Хексагон и наша С18. Са Крв и Част Хексагонија имамо лош однос јер нисмо на истом путу ни са истим идејама, они желе да врше монопол у Француској како би развили посао (остварили зараду). Са друге стране ситуација са С18 тренутно није најбоља јер смо након нашег хапшења изгубили доста чланова а у неку руку то је можда и добра ствар! Остало нас је неколико, неколико али јаких и сложних. Уопште не тражимо нове чланове, него чекамо да они дођу сами имамо доста људи који желе да нам се придруже али морамо их ставити на "чекање" јер су превише млади. Сада желимо почети из почетка са неким члановима јер нама не треба пуно људи да би се урадио добар посао.


4. Да ли је велика репресија над Национал Социјалистима у Француској?

 Да, постала је још већа након нашег хапшења. Уз овај интервју смо преузели ризик, јер ако у њему износимо политичке или револуционарне ријечи можемо се поново наћи иза затворских решетака. Тренутно у Француској сво вријеме имамо ЗОГ на леђима и немамо слободу да кажемо све оно што желимо.


5.  Хоћете ли наставити са активизмом?


Нажалост, са овом тешком репресијом и тортуром коју пролазимо тренутно не можемо да радимо на неком озбиљнијем активизму на улици јер на нас у Француској гледају као на терористе.
 
6. Док сте били у затвору о вама су ширене лажи, реците нам нешто о томе?


Наша дивизија је формирана још 2013. када смо добили званично одобрење од С18 Србија. Након тога појединци су радили на свему да нам нанесу штету и ширили су разне гласине о нама и исмијавали наш активизам. Не желимо сада да улазимо у детаље. Бирамо пут активизма! Лако је преко компјутера и из топле собе давати критике на рачун туђег активизма. Тако да све те гласине нас уопште не занимају нити ометају наш рад. С18 Француска неће никада нестати! Поред тога имамо подршку наших С18 сабораца из Србије, Пољске, Мађарске итд. То нам даје снагу да наставимо даље!

7. Док сте били у затвору много се је зла догодило у Европи од терористичких напада (један од већих се збио у Француској) па до најезде имиграната. Како гледате на то?Француска живи у страху, терористички напади у Француској су постали свакодневна појава. Наша влада не ради ништа да заустави прилив и окупацију имиграната. Француски затвори су пуни муслимана који тамо јавно подржавају своје терористе и терористичке нападе у Француској. Тај олош живи у нашој земљи, живе од наших пореза и мрзе нашу земљу. Све што они желе је наша пропаст.
 

8. Који су ваши планови за будућност?


Тренутно радимо на припреми једног магазина у којем ће се налазити текстови о музичкој НС сцени, интервијуи, политички текстови итд. Желимо да покренемо издавачку кућу за Француске као и стране НС бендове, након тога би почели са организовањем концерта итд. Желимо да створимо С18 међународно братство, јер морамо бити уједињени.

9. Ваша порука за крај... 

Хвала вам ан подршци коју нам пружате и на нашем пријатељству које траје од 30. априла 2013. Овим путем желимо да поздравимо све Српске и европске Национал Социјалисте. Такође да поздравимо и С18 Пољска и захвалимо им се на подршци од самог нашег почетка. Поздрављамо и остале С18 дивизије: Велика Британија, Скандинавија, Швицарска, Аустрија, Мађарска, Шпанија...


HAIL BHC18 WORLD WIDE

BHC18 FRANCE NEVER DIE ! WHAT EVER IT TAKES!!!