четвртак, 26. март 2015.

Интервју Национални Фронт


1. Реците нам нешто о оснивању Националног Фронта?

Национални Фронт је основан у фебруару 1967. спајањем више британских националистичких организација од којих су главне биле: Британска Национална Партија (није повезана са данашњим конзервативним неоторијевцима), Лига лојалиста царства, Друштво за расно очување и Покрет Велике Британије. Назив „Фронт“ је изабран како би показали да смо ми покрет који уједињује све британске националисте.

2. Колико је данас активан Национални Фронт и гдје је све заступљен у Енглеској?

Национални Фронт је данас активнији него икада од 1980. Сваког викенда се могу видјети чланови како држе говоре народу у многим подручјима у Великој Британији. Понекад их је два или више у истом дану.

3. Ваше мишљење о Енглеском одбрамбеном савезу (EDL)?

Енглески одбрамбени савез је организација коју води држава и која је ционистички оријентисана. Енглески одбрамбени савез је у фази распада. Омладина која напушта Енглески одбрамбени савез долази на све више демонстрација Националног Фронта и ми им указујемо на дубље политичко значење бијелог национализма и показујемо им да борба није само борба против Ислама него је и свјетска борба против ЗОГ-а.

4. Да ли сте икада имали проблема са комуњарама?

Сада и немамо толико проблема колико смо имали у прошлости, иако је антифа у прошлу суботу извршила напад на демонстранте у Њукастлу. Неки од националиста су у том нападу повријеђени. Црвени више не могу повећати бројно стање као што су некад могли, али антифа је организација раширена у читавој Европи и овдје веома често можемо чути њихове говорнике из Њемачке, Француске и Холандије. Антифу схватамо веома озбиљно. Наравно, либерално црвене можемо побиједити увијек, као што и чинимо. Суочавамо се често са антифом, али ипак молимо све европске бијеле националисте да држе на оку ову групу како би можда понекад могли да подијелимо информације о насилној анти националистичкој терористичкој организацији. Лично су ме антифа олоши напали 2005. године и тада сам задобио повреде главе које су проузроковале 36 шавова.
      

5. Који је тренутно највећи проблем у Енглеској?

Британски бијели народ! Знамо да је већина уз нас али је потребно много да се пробуде и покрену. Британски народ није много политички освијешћен. Међутим, ипак растемо и ширимо се након много година стагнирања. У позним 1970им број наших чланова је био око 20 000.

6. Који је ваш став о ширењу Ислама у Европи?

Противимо се стварању Еурабије. Нисмо против индивидуалних муслимана али њихов читав начин живота није у складу са европским и ми би их хумано вратили у њихове земље одакле и потичу.

7.  Да ли имате икаквих проблема са законом?

У неким приликама да, али генерално немамо проблема. Иако знамо да имамо полицијске доушнике унутар нашег покрета.

8. Шта мислите о Јан Стјуарту Доналдсону?

Јан Стјуарт је био изузетно храбар и интелигентан бијели националиста. Знао сам га лично. Придружио се Националном Фронту почетком 1980их. Сви знамо да је Јан основао Крв и Част и Национални Фронт га сматра херојем бијеле расе. Још увијек смо сумњичави у вези са околностима његове изненадне смрти.

9. Да ли је Крв и Част покрет активан у Енглеској?

Да, чланови Нацоналног Фронта су дио Крв и Част покрета, али ја нисам. Национални Фронт види Крв и Част као добро мјесто за националисте који воле WP музику. Доста Крв и Част чланова су такође чланови и Националног Фронта.10. Да ли сте упознати са проблемима српске земље Косово коју су окупирали шиптари?

Да. Почетком тих невоља, када је Тито умро, наш први импулс је био да подржимо Хрватску јер су први почели са буђењем национализма. Међутим, када смо видјели да глобалистичке силе нападају Србију знали смо да је Србија морала учинити нешто исправно. И од тада па до данас се могу видјети српске заставе на нашим већим маршевима и демонстрацијама. Ми смо веома удаљени од Косова тако да вам можемо рећи веома мало о том подручју, али вјерујемо да су оптужбе за ратне злочине против српских лидера нелегалне и да је то климава правда. Слободан Милошевић није требао никада бити оптужен за „ратне злочине“. Он је стајао за свој српски народ. Такође, и његова смрт је наступила под веома сумњивим околностима.

11.  Да ли још увијек постоје IRA терористи у Енглеској?

IRA је пропала у земљу али је још увијек присутна. Многе њихове највеће убице су сада на позицијама у Улстер парламенту. Прошле суботе Национални Фронт је одржао скуп против IRA-e у Шкотској.

12. Које је ваше мишљене о Ратку Младићу, који се борио против Ислама и који се због тога налази у Хагу?

Као што сам већ рекао, то је правда коју стварају ЗОГ побједници. Његово суђење би се требало прогласити нелегалним и неправедним.

13.  И за крај ваша порука свим српским национал социјалистима...

Свим српским национал социјалистима и европским бијелим националистима поручујемо: НИКАД НЕ ОДУСТАЈТЕ – НИКАД СЕ НЕ ПОВЛАЧИТЕ И ВРАТИМО ЕВРОПУ БИЈЕЛОЈ РАСИ! 14 WORDS
 
Еди Морисон у име Националног Фронта (Уједињено Краљевство)