среда, 23. април 2014.

Анти антифа Нови Сад - интервју!
1. За почетак реците нам нешто о вашој анти антифа групи?

АНТИ АНТИФА Нови Сад је деловање свих новосадских национал револуционара из више организација. Наш циљ је уништавање анархо-комунистичког и сепаратистичког деловања у нашем граду којег има све више. Наш циљ је такође да омладину привучемо ка нама и да схвате да су заправо новосадски антифашисти гомила, наркомана, педера, лезбејки, татиних синова и богаташа а не нека радничка класа, хулигани и борци против фашизма како се они представљају.

2. Којом врстом активизма се бавите? 


Већина наших људи су припадници неке национал револиционарне огранизације, они раде за своје организације, имамо и неколицину неутралиних људи који су некад били припадници организација попут Крв и Част и Србске Акције. Сви заједно радимо против анархо-комуниста како у виду пропаганде тако и директном акцијом. Држимо и званичан блог АНТИ АНТИФА СРБИЈА. Највише се бавимо директном акцијом против анархо-комунистичког шљама јер то је и најефикаснија врста деловања против њих. Имамо гомилу заплењених обележја АФАНС-а и осталих анархиста и сепаратиста. Раније је било много више сукоба између нас и њих, задњих годину дана их има много мање због полицијске репресије.

3. Нови Сад је био познат по скинхед сцени, какво је данас стање?

Тако је! Нови Сад је био први скинхеад град у бившој држави. Прича се да је Нови Сад био трећи град у Европи по броју скинхеада. Данас није тако, ретко ко је задржао тај начин живота и стил облачења. Што се тиче наших људи они су већинским делом прешли на кежуал варијанту али има и оних који и даље држе до скинхеад начина живота и одржавају бар мало тај стари дух новосадских улица.

4. Реците нам нешто о антифа и њиховој пацовској организацији АФАНС?

 
АФАНС је део међународне мреже под називом „Антифашистичка акција“, која позива на насилно супротстављање свима који не деле њихове анархистичко-комунистичке ставове и свему што они сматрају за „фашизам“, а то су углавном држава, црква, војска, породица, традиција и родољубиве организације. На свом сајту, АФАНС недвосмислено позива на насиље, али се надлежни органи никада нису тиме позабавили. Активисти АФАНС-а су познати и по томе што воле да уништавају све што су генерације неговале и стварале, те сматрају да им ништа не може бити свето, што су и показали позирајући са раширеним албанским заставама и мапама независне Војводине. И мада непрестано позивају на толеранцију и борбу против верске, расне, националне и сваке друге нетрпељивости, они сами ту нетрпељивост производе пишући увредљиве графите по свим храмовима у Новом Саду (како православним, тако и римокатоличким и протестантским) и не поштујући културно наслеђе ни једног народа који живи у Војводини. При томе, инсистирају на разликама и комшијске свађе претварају у међуетничке сукобе. Најжалоснија је чињеница да су активисти АФАНС-а углавном Срби (и по који припадник мањина), иако се јавно декларишу као етнички они раде све да би урушили углед и утицај српске државе у северном делу Србије. Али обични људи, радници и сељаци, лако разобличују њихову пропаганду која се заснива на ставу да је срамота бити Србин у Војводини.  


5. Које су активности АФАНС-а? 

Морамо признати да је АФАНС врло активан покрет, и то у блаћењу, деструкцији и изопачавању менталитета омладине у Новом Саду и шире. Њихове активности су разноврсне: од уличних акција у виду лепљења плаката и налеплица, писања графита и физичких насртаја на неистомишљенике (углавном чопоративно, у односу 10:1), до концерата, изложби и разних „едукативних“ радионица на којима се пропагирају педерастија, хомосексуални бракови, сепаратизам и сл. Једна од последњих таквих манифестација АФАНС је организовао у знак подршке руској панк групи Pussy Riot, чије су чланице осуђене на две године затвора због скрнављења храма Христа Спаситеља у Москви. Какву поруку овдашњи антифашисти тиме шаљу омладини у Србији, није тешко закључити. Ранијих година АФАНС је већину својих радионица и свирки одржавао у омладинском центру ЦК13 (Црна кућа) који је отворен уз помоћ антисрпске организације  Stshüler Helfen Leben (познате по давању подршке хрватском геноциду над Србима деведесетих година), као и уз подршку немачке амбасаде у Београду. Данас се АФАНС преселио у рупу звану Друштвени центар где се већином скупљају наркомани и панкери. Друштвени центар је био некад напуштени простор који су заузели и ту направили свој центар за своје активности и остале прљавштине.

6. Имате ли проблема са законом? 


Сви националисти у Србији су увек имали проблема са законом и то се добро зна. Стална хапшења, забране и репресија нас је спречавала у нашој борби задњих година, али ми нисмо одустали стојимо ту и даље. Најтежи ударац за Новосадске национал револуционаре је био 2005. године кад су похапшени активисти Националног Строја. Након тога је кренула хајка на све национал револуционаре у Новом Саду и Србији. Телефони су почели да се прислушкују ,људи да се прате ,претресају станови ,привођења без икаквих разлога. Полиција у Новом Саду и даље прати буквално сваки корак националиста , али као што рекох ми се не повлачимо стојимо ту где јесмо и не одустајемо од борбе!

7. Прича се да антифу финансирају одређени анисрпски политичари и да је већина антифа пацова из добростојећих породица, шта ви о томе знате?

Ту није ништа чудно. Тако је и у остатку Европе и Србије. Позанта је чињеница о тесним везама АФАНС-а са фондом за отворено друштво Џорџа Сороша, који финансира већину антисрпских странака и организација, почевши од ЛДП, преко Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић и других. Већина чланова АФАНС-а је из добростојећих породица који глуме радничку класу и боре се против капитализма а живе у великим кућама и не раде притом ништа већ их издржавају родитељи.

8. Да ли је долазило до већих сукоба између националиста и антифашиста у НС?

 
Као што смо рекли, долазило је до сукоба поготово до те 2005. године. До тада анархо -комунисти ниси ни смели да се појаве на улицма града, што најбоље могу да сведоче старији активисти. 90-тих година је редовно било сукоба између НС скинса са панкерима и црвенима. Један од најпознатијих догађаја и сукоба десио се 2007. године кад је спречен СРПСКИ МАРШ и кад је хорда од неколико хиљада антифашиста, сепатариста и педера нагрнула на свега 100 национал револуционара који су успели да дођу тог дана до Новог Сада а да их полиција није вратила при уласку у град. Наши људи су се одупрели кукавичком нападу антифашиста и осталих педера и сепаратиста. Сви добро знамо да је то све било исценирано и да су Чанак и антифаишисти намерно требали да прођу туда где су се сместили национал револуционари након забране окупљања. Полиција је наравно похапсила све наше људе то је још један доказ о репресији над националистима и утицаја проевропских и антисрпских организација на власт и државу.
 Анти Антифа активисти са одузетом заставом антифа болесника!

9. Јесу ли још активни неки Новосадски RAC бендови и ако јесу који су то бендови?

У Новом Саду постоји један активан бенд. Разор 88 који је понос и дика свих национал револуционара из Новог Сада који слушају такву врсту музике. Разор 88 је можемо слободно да кажемо један од најбољих српских бендова па ако не и у Европи један од бољих !!!

10. Имате ли контакт са другим НС организацијама и реците нам које су то организације?

 
Највише смо у контакту са Пољским Крв и Част и Аутономним Националистима. Братство између Новосађана и пољског Крв и Част је дуго. Редовно долазе у Нови Сад а и ми смо у пар наврата ишли код њих. Задње 2. године смо и у контакту са Аутономним националистима из Пољске који су нам такође били 2. пута у посети. Такођр државамо контакте са румунским Аутономним националистима.

11. Подржавате ли Српску Крв и Част/С18 дивизију? 


 Да наравно !

12. Хвала вам на овом интервију, ваша порука за крај... 

Хвала вама за овај интервју a наша порука је : Нема предаје, нема одустањања! Сад је време за акцију !